
هوشهای چندگانه و ارتباط آنها با معماری
همانطور که همه میدانیم، علم امروز هوش را به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میکند. بعضی از این انواع با معماری ارتباط مستقیم دارد که در این پست سعی داریم به معرفی انواع هوش و رابطه آن با معماری بپردازیم. همچنین بررسی خواهیم کرد که چطور نوجوانی بهترین دوره برای گسترش و بهبود این هوش است.
تئوری هوشهای چندگانه نظریهای است که اولین بار توسط هوارد گاردنر ارائه شدهاست. بر طبق این نظریه، دیدگاههای روانسنجی سنتی نسبت به هوش، بسیار محدود و ضعیف است. به عقیده او همه انسانها دارای انواع مختلفی از هوش هستند. طبق نظریه گاردنر، برای به دست آوردن تمام قابلیتها و استعدادهای یک فرد، نباید تنها به بررسی بهره هوشی پرداخت بلکه انواع هوشهای دیگر او مثل هوش موسیقایی، هوش درون فردی، هوش تصویری-فضایی و هوش کلامی نیز باید در نظر گرفته شود.
هوشهای 9گانه
- هوش منطقی-ریاضی
- هوش تصویری-فضایی
- هوش کلامی-زبانی
- هوش جسمی-حرکتی
- هوش موسیقایی
- هوش درونفردی
- هوش برونفردی
- هوش طبیعتگرا
- هوش هستیگرا
در ادامه به بررسی هوشهایی که بیشترین ارتباط را با معماری دارند، میپردازیم.
هوش فضایی
توانایی تصور یا تجسم ذهن از موقعیتهای اشیا و روابط فضایی یا مکانی آنها با همدیگر است. به عبارت دیگر، قدرت تشخیص تصویری و فضایی کسانی که هوش تصویری-فضایی بالایی دارند در تجسّم چیزها قوی هستند. این افراد معمولاً جهتیابی خوبی دارند و با نقشهها، نمودارها، عکسها و تصاویر ویدئویی مشکلی ندارند. در مجسمهسازی موفق هستند.
🔷معماری چه کمکی به تقویت هوش فضایی میکند ؟
در ورکشاپ معمار کوچولو😉 کودک با کمک قدرت تخیل،خانه مورد علاقه خود را طراحی میکند و این خانه میتواند به هر شکل و فضایی باشه. مثل خانه قارچی! و با آیکونهایی که از قبل طراحی شده، خانه خودش رو فضاسازی میکند. در واقع «زون بندی» خانه به عهده معمار کوچولو هست. مهمترین اتفاق و خروجی کار، میزان بینش و درک کودک از محیط اطرافش هست. پس درست و غلطی برای نتیجه کارش وجود نخواهد داشت.